Het Brielsch Brouwersgilde

Een uitbater, een biersommelier en 2 hobbybrouwers zaten aan de toog in een Briels café, vroeg de één aan de ander… Het klinkt als het begin van een mop, maar dit is wat er werkelijk is gebeurd.… waarom heeft een stad als Den Briel geen eigen bier meer?

 De stad die op 1 april 1572 als eerste stad der Nederlanden door de Watergeuzen werd bevrijd van de Spaanse overheersing. Een stad met zoveel historie dat er liedjes over bestaan en boeken over zijn geschreven. Een stad met zoveel sfeer omdat er op elke hoek van de straat wel een café, restaurant of koffietentje zit. Waarom heeft zo’n stad al sinds 1862 geen eigen bier meer?

Daar moest maar eens snel verandering in komen! Brielle moest weer een eigen bier krijgen welke is gebrouwen door Briellenaren, voor Briellenaren en ver daarbuiten.

Het Brielsche Brouwersgilde brouwt hier diverse exclusieve huisbieren voor “’t Kont van het Paard” deze zullen verkocht worden als het het eigenmerk “Dorstige Ros”.

Ook worden hier diverse proefbieren gebrouwen door de brouwers van het gilde.

Het Brielsch Brouwersgilde heeft in 2018 in de “Dutch Beer Challenge” goud gewonnen in de categorie licht blond. In 2019 werd zilver gewonnen tijdens de “Dutch Beer Challenge” met de Quadrupel “Moordenaartje” BA

Meer informatie over het Brielsch Brouwersgilde vind u op 

http://www.Brielschbrouwersgilde.nl