Livemuziek en andere evenementen.

Op deze pagina vindt u onze evenementen zoals livemuziek, quiznights, bierproeverijen enz.

Mits de regelgeving het toestaat staat hieronder de voorlopige aganda:

Vrijdag 15 oktober Alsjekwabend 21.00

Zondag 17 oktober Hendrikse 14.30 uur tot 16.30 uur

Vrijdag 22 oktober Quiznight 21.30

Zaterdag 23 oktober bierproeverij en ontmoet de brouwer 15.00

Zaterdag 23 oktober DJ Jos 21.00 uur


Zondag 24 oktober Spiders from mars (NL) 14.30 uur (David Bowie tribute)

Zondag 31 oktober Two Wieners 14.30 uur

Vrij 5 november Andre hazel 22.00 uur


Zon 7 november ben blaauw 14.30 uur


Zat 13 november DJ Martyn green 21.00 uur


Zon 14 november Folkclub 15.00 uur


Vrij 19 november POLKADOT 22.00 uur


Zon21 november 2 whiskey and a BEER Vrij 14.30 uur

26 november quiz 22.00 uur


Zat27 november bierproeverij 14.30 uur


Vrij 27 november quiz 22.00 uur


Zon 28 november besloten voor Destino

Geschiedenis van ’t Kont van het Paard

In de zestiende eeuw waren dat de stallen van Jacoba van Beieren gevestigd in het huidigeKont van hetPaard en behoorden tot het Hof van Voorne. Vanaf 1575 deed het volgens geschriften dienst al meelmaalderij. In het midden bevond zich de rosmolen, een groot rad, dat in beweging werd gebracht door een ingespannen paard (vandaar de naam Rosmolen) waarbij het paard steeds met zijn kont langs de muren schuurde, hetgeen uithollingen achter liet op de muren met een diepte van wel 8 cm. Het pand had de laatste jaren als fietsenstalling voor de buurt dienst gedaan en bestond uit: begane grond, eerste verdieping, tweede verdieping en derde verdieping, elk 40 vierkante meter en een hoogte van 210 cm. De verdiepingen bestonden uit grenen binten van ongeveer 25 x 25 cm. De vloeren bestonden uit vloerdelen van 18 cm breed en 3 cm dik. Van de ene naar de andere verdieping kon je via houten steektrappen, met erg lage treden, die behoorlijk waren versleten.

Dat duidde er op dat men heel wat zakken met grutten, boekweit en boekweit korrels of boekweit meel heeft moeten versjouwen. Het hoge punt dak, dragend op twee spanten, was beschoten met brede planken en voorzien van oudhollandse dakpannen. De dakruiter was bekleed met een loden bedekking. Ik vermoed dat het dak nog helemaal origineel was. Buiten de molensteen en de resten van de “koller”, de rondgang om de molen, en resten van granen en zaden op de zolders, heeft Rens van Adrighem niets maar dan ook niets terug kunnen vinden dat duidt op gebruik van machinerieën of anderszins, die te maken zouden kunnen hebben gehad met het malen.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van het pand of over de verbouwingen in de loop van de geschiedenis klikt u dan op onderstaande link:

http://rens.vanadrighem.com/het_kont_van_het_paard/het_kont_van_het_paerd.html

interview in Brielle Leeft door Ursula van Dijk

Welkom bij bier en eetcafé ’t Kont van het Paard en partycentrum De Vergulde Colff

Dit is de samenvatting van het bericht.

Gezelligste speciaalbier en eetcafé van Brielle gevestigd aan de kaatsbaan 1-3 in Brielle. In ’t Kont van het Paard worden diversen live optredens en andere dingen georganiseerd zoals Thema feesten, quiznights en middagen en veel live muziek.

Aan het Wellerondom vind u De Vergulde Colff deze ruimte is geschikt voor vele doeleinden zoals intieme diners, verjaardagen, workshops en recepties

Ondertussen word er achter de schermen gewerkt aan een eigen microbrouwerij waar we een deel van onze eigen bieren gaan brouwen.
Ook is het mogelijk om de hele week van de uitgebreide menukaart te eten. De keuken opent dagelijks om 17.00 uur. Op donderdag is er een buffet voor maar € 10,50 p.p. met elke week een ander thema zoals bijvoorbeeld spare ribs, saté, Italiaans en nog vele anderen.

U kunt u verjaardagen, receptie’s en bijvoorbeeld bruiloften vieren in ’t Kont van het Paard. Voor meer info bel naar 0181-416161 of stuur een mail naar maarten@kontvanhetpaard.nl

aj1a8469-1.jpg

 

Welkom op onze site,

Op deze site vind u informatie over “Bier en Eetcafé ’t Kont van het Paard”, “Partycentrum De Vergulde Colff” en onze nano-brouwerij.

Gelegen in het oude centrum van Brielle, vindt je een gezelllig bruin eetcafé en partycentrum.

Wij zijn 7 dagen per week geopend en naast een uitgebreide menukaart hebben wij een de grootste speciaal bierassortiment van Brielle.

Iedere donderdag is er een afwisselend buffet en er zijn regelmatig live optreden, deze evenementen vind u terug op deze site.

Openingstijden:

Vrijdag t/m Zaterdag

van 17.00 uu tot 02.00 uur

Keuken geopend

van 17.00 uur tot 21.00 uur

 

Zondag t/m Donderdag

van 17.00 uu tot 01.00 uur

Keuken geopend

van 17.00 uur tot 21.00 uur