[website ontwerp] [website bouwen] [Welkom bij 't Kont van het Paard]
['t Kont van het Paard]
[De Vergulde Colff]
[High Beer]
[Kamers]
[Evenementen]
[Saterday Party pics]
[Links]
[Contactgegevens]
[Welkom bij 't Kont van het Paard]
[Contactgegevens]


E

E

E

E

E

E

E

E

E

  


E

E

E


5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

2,75

4,50

16,95

18,95


E


E

E

E

E

E

E

E


E

E

E


E


E


E



E

E


E

E

E

  

Klein

Groot    

Normaal

Onbeperkt


12,50

12,50

12,50

  


18,95


8,50

15,00

18,50

14,50

14,50

16,50

16,95


15.50

18,95

18,75


15,95


9.95


9,50



8,25

7,25


6,95

8,25

3,95

Nagerechten

Dame Blanche

Bananofee cheesecake

Halve Meloen met Limoncello ijs

Witte chocolade mouse met roodfruit

Creme Brullee met een puntje likeur naar keuze


Mocht u een allergenen allergie hebben geef dit aan bij onze medewerkers.

Voor meer allergenen informatie kunt u terecht bij onze medewerkers

Iets gezonds erbij: DAG salade   

Spare-Ribs en saté van de grill

Ketjap ribs (spareribs op eigen wijze gemarineerd in een ketjap marinade)

Sweet & sour ribs (losgesneden en overgoten met Chinese zoetzure saus)

Teriyaki ribs (losgesneden en overgoten met een Japanse teryakisaus)

Smoked BBQ ribs (losgesneden en overgoten met smoked BBQ saus)

  

Vegatarisch

Groenten wrap met Parmezaanse kaas

Maaltijdsalade met uienringen

Maaltijdsalade met geitenkaas, honing en pesto



De maaltijdsalades kunnen vervangen worden door warme groenten. Al deze gerechten worden geserveerd met een gepofte aardappel met kruidenboter of met friet.


Saté en spare ribs worden geserveerd met friet en salade

Hoofdgerechten

Biefstuk  met pepersaus

Kippetje van het spit

halve

heel

peies van Lamsrump met een Provençaalse saus       

Kont van het Paard Burger (250 gr runderburger)

Kipsaté (300 gr)

Varkenshaassaté (220 gr)

Oma’s draadjesvlees gesudderd in La Trappe Quadruppel met friet en salade

Kip uit ’t pannetje (kipfilet met groente en roomsaus)

Gegratineerde kabeljauw

Gamba’s gebakken in knoflookboter met chilisaus op salade

3 slibtongetjes gebakken in boter

Voorgerechten

Carpaccio van rund met o.a. pijnboompitjes, geraspte Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Vitello Tonnato, dun gesneden rosé gebraden kalfsvlees met frisse salade, kappertjes, pijnboompitten en huisgemaakte tonijnmayonaise           

Salade met warme geitenkaas en honing en pesto

Mosselen gebakken in knoflookboter

(ook mogelijk als maaltijdsalade)

Garnalen kroketjes met citroenmayonaise

Avocado gevuld met Hollandse garnaaltjes

Broodje met kruidenboter met Aioli en pesto



E

E

E


E

E

E



E







E



2,30

2,40

4,25


2,30

2,40

4,05



4,00







4,00

Bier van de tap

Dommelsch

fluitje (0,22)

vaas (0,25)

Liter (0,50)

Hertog Jan

fluitje (0,22)

vaas (0,25)

liter (0,50)


Speciaal bieren van de tap

La Chouffe

La Trappe

Brugse Zot

Hertog Jan wisseltap

en diverse wisseltaps (0,25)


Bier van de fles

Alle bieren van de fles

uitgezonderd

de Zondert

Kompaan bloedbroeder

Timmermans appelbier


Voor ons assortiment speciaal bieren

verwijzen wij u naar ons bierboek


3,20

18,50



  


E

E


  

Huiswijn

Vila San Martini


Rood, Wit (droog), rosé (droog)


  


per glas

per fles


  


2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

2,10

3,10


E

E

E

E

E

E

E

E

E

E

E

E

E

E

E

E

Frisdranken

Coca cola regular

Coca cola light

Coca cola zero

Fanta orange

Fanta cassis

Kinley tonic

Kinley bitterlemon

Minute Maid appelsap

Jus de orange

Sprite

Spa blauw

Spa rood

Lipton ice tea

Fristi

Nutricia Chocomel

Red Bull

Wij heten u hartelijk welkom in één van de oudste historische panden in Brielle


De Vergulde Colff en 't Kont van 't Paard staan stevig geworteld in de Brielse geschiedenis. Al in de 15e eeuw waren grond en opstallen in gebruik bij het Hof van Voorne, dat bekend is geworden door Jacoba van Beijeren. Volgens het register van de 100ste penning wordt aangegeven dat Hercules Adriaensz Smout, vleishouwer, in 1575, vercocht heeft. Staande en leggende aan de Plaetse op den houck St Anthoniestraat aan Davit Cooper, Potbacker.


Rond 1580 woonde hier de grutter, een zekere Jan Kluit junior. Hij kocht de panden met de aangrenzende woning voor het toen niet onaanzienlijke bedrag van f.7068.- Het pand Wellerondom 10 droeg toen de naam Vergulde Kolff en diende als herberg. Op 30 juni 1582 koopt de waard van de Vergulde Kolff de woning de Bonte Os" van Cornelis Hendricksz. In 1629 blijkt het weer in gebruik te zijn bij een vleishouwer die ook de rechten verkrijgt van het gebruik van den Bornput(waterput) " tussen dese huisinge en de huisingh aen de noortzijde halff ende halff" Hier is nu naar alle waarschijnlijkheid de huidige keuken gevestigd.


In de Middeleeuwen was het St. Anthoniesslop, genoemd naar de patroon van het vee, mogelijk de plaats waar de boeren voor het wegen in de Waag hun vee vast kon zetten of los liet lopen. Aan de stadsgevangenis was immers de Waag verbonden, gelegen aan het Wellerondom. Later is men gaan spreken van Kaatsbaan of Kolffslop. Dit is begrijpelijk omdat het hoekhuis Wellerondom 10 in de 17de eeuw reeds een herberg was met de naam "Vergulde Kolff". Heel dikwijls was er bij een herberg een Kolffbaan. Hier is dus vermoedelijk de naam aan ontleend.


Van 1629 tot 1694 is het in gebruik geweest als slachthuis. In 1694 wordt melding gemaakt "van de coop van een huis ende erve, op welck erve nu gebout is een grutterije genaemt de Kolff, vrij sonder eenige renten uitgaende, staende en leggende aen de Plaetse Welle alhier op den zuit oosthouck van het Kolfslop ofte St. Antonijstraet" Vanaf dit moment is er in de voormalige vleishouwerij een grutterij gevestigd.

Tussen 1694 en 1717 wordt er ook een molen in het pand gevestigd want in 1717 wordt er melding gemaakt over een nalatenschap van juffr. Maria Mason , huisvrouw van Abraham Treffier over de helft in een grutterij en molen met d'erve vrij van rente.


In zijn "wandelingen door den Briel" schrijft dr. Hofker over het huis Wellerondom 10, dat het een oude zaadhandel is, "die reeds in de 17e eeuw bestond en met de panden van de Kaatsbaan één complex vormt, daar in een dier panden, een groot wit gebouw, nog de resten van een oude "rosmolen" zichtbaar zijn, een groot rond rad door een paard in beweging gebracht, waardoor molenstenen graan konden fijnmalen voor de bereiding van bier". Tijdens de verbouwingen is een molensteen gevonden deze steen vindt U nu terug in de Vergulde Colff. In het begin van de jaren 1800 kwamen de panden in handen van de familie Zaaijer, die een groothandel in graan en zaden bestierden, en aan het Wellrondom het winkeltje de "Grutterij" voor verkoop

aan particulieren.


In 1973 is het achterste deel van het pand omgedoopt naar 't Kont van 't Paard, afgeleid van de Rosmolen die hier vanaf ± 1700 in gebruik is geweest. Het voorste deel, de Vergulde Colff is nu in gebruikt voor b.v. recepties, verjaardagen en vergader doeleinden.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden in 't Kont van 't Paard, de Vergulde Collf en de catering faciliteiten.


De uitgebreide geschiedenis van de panden vindt u op de site van Rens van Adrighem